Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Karobowy deserek z awokado i banana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, pożywny karobowy deserek z awokado i banana podany na pokruszonych herbatnikach. Świetny dla niejadków.

Karobowy deserek z awokado i banana

Składniki:

Karobowy deserek z awokado i banana

 

  • awokado 1 sztuka dojrzałego
  • karob 2 łyżki
  • miód prawdziwy 1 łyżeczka
  • płatki migdałowe 1 łyżka
  • banan 1 sztuka
  • herbatniki 1-2 sztuki na porcję

Sposób przygotowania:

Karobowy deserek z awokado i banana
Awokado przekroić na pół i wyjąć pestkę. Obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do dzbana blendera kielichowego. Dodać obranego i pokrojonego na plasterki banana. Dodać karob, miód i płatki migdałowe. Wszystko dokładnie zblendować. Jak jest za gęste i nie chce się blendować można dodać troszkę mleka roślinnego.

Do słoiczka wkruszyć herbatniki i wyłożyć na wierzch deser. Schłodzić przez chwilę w lodówce.