Sposób przygotowania:
Pudding bananowo-waniliowy
Galaretkę bananową (można zastąpić np. cytrynową) zalać zimną wodą, wymieszać i pozostawić do spęcznienia. Rozpuścić w mikrofalówce lub w gorącej kąpieli wodnej.
W średnim rondelku zagotować mleko z masłem i cukrem waniliowym.
Do wrzącego wlać budyń bananowy rozprowadzony kilkoma łyżkami mleka. Zagotować i ogrzewać do zgęstnienia, stale mieszając, na niewielkim płomieniu.
Do gorącego budyniu dodać rozpuszczoną galaretkę i mieszać do połączenia.
Budyń połączyć bananem roztartym na mus - dosłodzić do smaku cukrem pudrem i rozlać do silikonowych foremek na babeczki.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
W średnim rondelku zagotować mleko z masłem i cukrem waniliowym.
Do wrzącego wlać budyń bananowy rozprowadzony kilkoma łyżkami mleka. Zagotować i ogrzewać do zgęstnienia, stale mieszając, na niewielkim płomieniu.
Do gorącego budyniu dodać rozpuszczoną galaretkę i mieszać do połączenia.
Budyń połączyć bananem roztartym na mus - dosłodzić do smaku cukrem pudrem i rozlać do silikonowych foremek na babeczki.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.