eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Karp Eli w cieście piwnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam filety z karpia smażonego w cieście piwnym. Filety są bardzo dobre. gdyby zostały filety można włożyć je do zalewy octowej.

Karp Eli w cieście piwnym

Składniki:

Karp Eli w cieście piwnym

ryba

ciasto

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Karp Eli w cieście piwnym

przygotowanie ryby

Karp Eli w cieście piwnym
Opłukane i osuszone kawałki filetów naciąć wzdłuż.

Filety karpia opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje . Filety naciąć wzdłuż żeby pozbyć się małych ości.

przygotowanie ryby cd

Karp Eli w cieście piwnym
Oprószyć filety karpia solą i pieprzem....

Filety oprószyć solą i pieprzem.

przygotowanie ciasta

Karp Eli w cieście piwnym
Do piwa dodać mąkę sól, pieprz, czosnek i zioła.

Do garnka wlać piwo i dodawać mąkę - tyle żeby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki. Do ciasta dodać przyprawy i wymieszać.

smażenie ryby

Karp Eli w cieście piwnym
Zanurzać w cieście przyprawione filety z karpia.

Filety zanurzać w cieście.

smażenie ryby cd

Karp Eli w cieście piwnym

W rondlu rozgrzać olej rzepakowy. Wkładać do oleju filety w cieście i smażyć na złoty kolor. Filety wyjąć łyżką cedzakową i wyłożyć na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. Karpia można podawać na ciepło i na zimno!


Tagi:

karp dania