Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z gulaszem
Szynkę natrzeć przyprawą do wieprzowiny, w garnku szybkowara zrumienić na oleju, dodać paprykę słodką i ostrą, cały czosnek, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut, po wyjęciu mięsa pokroić je na kostki, czosnek wycisnąć z łusek, mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia.
Ziemniaki obrane pokroić na kawałki i w pojemniku rozdrabniacza mocno je zmiksować, wylać na sito z maleńką siateczką, odcedzić z płynu na garnku, po odcedzeniu wylać delikatnie wodę i białą skrobię dodać do ziemniaków w misce.
Cebule, jajka i czosnek w rozdrabniaczu zmiksować. Wlać cebulę do ziemniaków w misce. Dodać mąkę, paprykę słodką, sól i dokładnie wymieszać.
Na gorącym oleju na patelni 24 cm smażyć po 1 dużym nie grubym placku na rumiano.
Na połowę placka dodać gulasz i złożyć na pół, na wierzch kłaść gęstą śmietanę.
Ziemniaki obrane pokroić na kawałki i w pojemniku rozdrabniacza mocno je zmiksować, wylać na sito z maleńką siateczką, odcedzić z płynu na garnku, po odcedzeniu wylać delikatnie wodę i białą skrobię dodać do ziemniaków w misce.
Cebule, jajka i czosnek w rozdrabniaczu zmiksować. Wlać cebulę do ziemniaków w misce. Dodać mąkę, paprykę słodką, sól i dokładnie wymieszać.
Na gorącym oleju na patelni 24 cm smażyć po 1 dużym nie grubym placku na rumiano.
Na połowę placka dodać gulasz i złożyć na pół, na wierzch kłaść gęstą śmietanę.
biedroneczki
ziutula