renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 555]

Schab wolno pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab wolno pieczony to idealna propozycja na świąteczny obiad, a także na wędlinkę do chleba. Polecam!!

Schab wolno pieczony

Składniki:

Schab wolno pieczony

 

  • 1,2 kg schabu
  • 3-4 liście laurowe
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki majeranku
  • pół łyżeczki soli
  • pół łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka młotkowanej kolendry

Sposób przygotowania:

Schab wolno pieczony

Etap 1

Schab wolno pieczony
W naczyniu w którym schab będzie pieczony należy przygotować marynatę.

W naczyniu w którym schab będzie pieczony należy przygotować marynatę.

Z składników podanych w przepisie przygotować marynatę poprzez wymieszanie.

Etap 2

Schab wolno pieczony
Całe mięso obtoczyć w marynacie. marynować w chłodzie.

Całe mięso obtoczyć w marynacie i marynować przynajmniej 12 godzin w chłodnym miejscu.

Etap 3

Schab wolno pieczony
Po tym czasie zamknąć naczynie pokrywą włożyć do piekarnika nagrzanego do 125 stopni.

Po tym czasie zamknąć naczynie pokrywą włożyć do piekarnika nagrzanego do 125 stopni i piec 6 godzin.

Etap 4

Po upieczeniu mięso podawać z sosem, który powstał podczas pieczenia.