Sposób przygotowania:
Karp w pieczarkach z rodzynkami
Karpina oczyścić od środka i z łusek, wypłukać i osuszyć.
Rybe skropić sokiem z cytryny, oprószyć do smaku solą i pieprzem. Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojoną szalotkę oraz pieczarki, gdy pieczarki puszcza sok dodać rodzynki i smażyć razem około 2 minut. Rybę włożyć do brytfanki i obłożyć do okoła pieczarkami i rodzynkami.
Danie piecz w temperaturze 190 stopni około 30 minut.
Rybe skropić sokiem z cytryny, oprószyć do smaku solą i pieprzem. Na roztopionym maśle podsmażyć pokrojoną szalotkę oraz pieczarki, gdy pieczarki puszcza sok dodać rodzynki i smażyć razem około 2 minut. Rybę włożyć do brytfanki i obłożyć do okoła pieczarkami i rodzynkami.
Danie piecz w temperaturze 190 stopni około 30 minut.
leann