Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1089]

Pieczona polędwica z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na bardzo szybkie, a jednocześnie smaczne danie. Dzięki dodatkowi śmietany tuńczyk dodatkowo zyskuje na smaku.

Pieczona polędwica z tuńczyka

Składniki:

Pieczona polędwica z tuńczyka

 

  • 2 kawałki polędwicy z tuńczyka
  • sól
  • pieprz
  • opcjonalnie: przyprawai do ryb
  • 1,5 łyżki śmietany 18 procent

Sposób przygotowania:

Pieczona polędwica z tuńczyka
Polędwice z tuńczyka przyprawiamy solą i pieprzem, opcjonalnie przyprawą do ryb.

Rybę układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem, smarujemy wierzch odrobiną śmietany, przykrywamy.

Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 st.C.

Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z frytkami i brokułami.