renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne mięso, soczyste, po prostu idealne na obiad czy też na odświętną kolację. Polecam i życzę smacznego!!!

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką

Składniki:

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką

Etap 1

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z przyprawami.

Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z paprykami, solą, lubczykiem i pieprzem.

Etap 2

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką
Schab obsmażyć na patelni dokładnie z obu stron.

Schab obsmażyć na patelni z obu stron.

Etap 3

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką
Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i natrzeć dokładnie marynatą.

Następnie mięso przełożyć do naczynia do zapiekania i natrzeć dokładnie marynatą.

Etap 4

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką
Dolać ok. 200 ml wody gorącej i dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Dolać ok. 200 ml wody gorącej i dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Etap 5

Schab z lubczykiem, czosnkiem i papryką
Piec pod przykryciem w 150 stopniach przez 3,5 godziny.

Piec pod przykryciem w 150 stopniach przez 3,5 godziny.


Tagi:

mięso schab