Sposób przygotowania:
Karp smażony
1. Karpia dokładnie oczyścić i pokroić na 4-5 kawałków. Kawałki wrzucić do miski, zasypać pokrojoną cebulą, zalać mlekiem i odstawić na noc.
2. Jajka roztrzepać w misce. Przyprawy wymieszać i natrzeć każdy kawałek karpia.
3. Kawałki karpia maczać w jajku, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano po około pięć minut z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym. Życzę smacznego!
2. Jajka roztrzepać w misce. Przyprawy wymieszać i natrzeć każdy kawałek karpia.
3. Kawałki karpia maczać w jajku, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano po około pięć minut z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym. Życzę smacznego!