jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Karp z bakaliami w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka galaretka z suszonymi owocami ładnie zaprezentuje się na świątecznym stole.

Karp z bakaliami w galarecie

Składniki:

Karp z bakaliami w galarecie

 

 

Sposób przygotowania:

Karp z bakaliami w galarecie
Warzywa zcieramy w łezkę. Rybę zalewamye wodą, dodajemy warzywa, solimy i gotujemy około 20 min na wolnym ogniu. Wyjmujemy rybę. Wywar przecedzamy , odmierzamy jego ilość i zaprawiamy go żelatyną wg proporcji na opakowaniu. Do gorącego bulionu dodajemy pokrojone morele oraz resztę bakalii. Obieramy rybę z ości. Dodajemy ją do galaretki. Doprawiamy ostatecznie solą, chili i pieprzem -galaretka powinna być pikantna.Galaretkę rozlewamy do salaterek rozkładając regularnie rybę i bakalie - studzimy. Podajemy ją z cząstkami cytryny.

Tagi:

bakalie