Sposób przygotowania:
Karp z orzechową pianką.
Kawałki karpia skrapiamy 3 łyżkami soku z cytryny i nacieramy startą cebulą. Odstawiamy na co najmniej kilka godzin w chłodne miejsce. Z białek ubijamy pianę, delikatnie mieszamy ją z mąką , orzechami . Dodajemy1 łyżkę soku z cytryny, posiekane drobno rodzynki,doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Dzwonka karpia osuszamy, posypujemy solą, pieprzem cytrynowym i układamy na wysmarowanej masłem blaszce. W środek każdego dzwonka wkładamy piankę orzechową, posypujemy rybę startymi orzechami i zapiekamy około 20 min. w temp.180 stopni C do chwili, aż orzechy ładnie się zarumienią. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty z jałowcem ozdobione rukolą.
anemon
edytaha
Natala1210