SUPERPRZEPIS

Karp z orzechową pianką.

  • 3
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Karp z orzechową pianką.

Dzwonka karpia nadziewane pianką z orzechami, podane z surówką z kapusty kiszonej z jałowcem.

Składniki:

Karp z orzechową pianką.

 

 

Sposób przygotowania:

Karp z orzechową pianką.
Kawałki karpia skrapiamy 3 łyżkami soku z cytryny i nacieramy startą cebulą. Odstawiamy na co najmniej kilka godzin w chłodne miejsce. Z białek ubijamy pianę, delikatnie mieszamy ją z mąką , orzechami . Dodajemy1 łyżkę soku z cytryny, posiekane drobno rodzynki,doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Dzwonka karpia osuszamy, posypujemy solą, pieprzem cytrynowym i układamy na wysmarowanej masłem blaszce. W środek każdego dzwonka wkładamy piankę orzechową, posypujemy rybę startymi orzechami i zapiekamy około 20 min. w temp.180 stopni C do chwili, aż orzechy ładnie się zarumienią. Podajemy z surówką z kiszonej kapusty z jałowcem ozdobione rukolą.