kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Karp z sosem maślano-cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajny świąteczny przepis, polecam do wypróbowania

Karp z sosem maślano-cytrynowym

Składniki:

Karp z sosem maślano-cytrynowym

 

  • 600 g filetów z karpia

 

  • 200 ml białego wina

 

 

 

 

  • olej do smażenia

 

  • Przyprawy KAMIS:

 

  • Przyprawa do ryb

 

  • 2 łyżki Natki pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karp z sosem maślano-cytrynowym
Karpia pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, mąką i usmażyć na patelni. Wino wlać do rondelka, gotować ok. 10 minut, dodać sok z cytryny, zimne masło. Dokładnie całość wymieszać trzepaczką, dodać pieprz, natkę pietruszki, doprawić solą morską.