Sposób przygotowania:
Karpatka
CIASTO: Zagotować wodę z margaryną. Gdy margaryna się rozpuści wsypywać powoli mąkę-energicznie mieszając aby nie było grudek.Gdy zgęstnieje odstawić do ostygnięcia. Następnie wbić jajka i ucierać mikserem na gładką masę.Podzielić na pół i upiec 2 placki.Każdy piec ok.45 minut-aż się zarumieni / w temp.180 st.C. JEŚLI PIEKARNIK MA TERMOOBIEG TO MOŻNA PIEC 2 PLACKI RAZEM. KREM: Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu i zostawić do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce budyniu.Utrzeć na gładką masę.Krem wyłożyć na jeden placek i przykryć drugim.Wierzch posypać cukrem pudrem.Schłodzić w lodówce. JA BIORĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI PODWÓJNIE I PIEKĘ NA BLASZCE WIELKOŚCI PIEKARNIKA- MAM W DOMU 2 ŁASUCHÓW NA CIASTA I MAŁA BLASZKA TO DLA NICH TROCHĘ MAŁO.