Sposób przygotowania:
karpatka na kruchym cieście :)
Wsypujemy na stolnicę mąkę, dodajemy olej, cukier, żółtka, jajo i na koniec margarynę. Siekamy wszystko nożem po czym zaczynamy ugniatać rękoma.
Wkładamy ciasto do lodówki na godzinę.
W tym czacie robimy naszą masę.
W połowie szklanki rozpuszczamy nasz budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do wrzącego mleka wlewamy roztopiony budyń i dokładnie mieszamy.
Do ciepłej masy dodajemy po łyżce margaryny, cały czas ucierając.
Nasze ciasto rozwałkowujemy na 2 cienkie placki. Pieczemy każdy z osobna po ok 15-20 minut-180stopni (aż się zarumieni) .
Po wystygnięciu naszą masę nakładamy na jeden z placków i przykrywamy drugim.
Jeszcze ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem
Smacznego
Wkładamy ciasto do lodówki na godzinę.
W tym czacie robimy naszą masę.
W połowie szklanki rozpuszczamy nasz budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do wrzącego mleka wlewamy roztopiony budyń i dokładnie mieszamy.
Do ciepłej masy dodajemy po łyżce margaryny, cały czas ucierając.
Nasze ciasto rozwałkowujemy na 2 cienkie placki. Pieczemy każdy z osobna po ok 15-20 minut-180stopni (aż się zarumieni) .
Po wystygnięciu naszą masę nakładamy na jeden z placków i przykrywamy drugim.
Jeszcze ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem
Smacznego