Sposób przygotowania:
Karpatka z pysznym kremem
Gotujemy w garnku wodę z masłem, wyłączamy gaz i energicznie mieszając dodajemy mąkę. Stawiamy garnek na małym gazie i gotujemy cały czas mieszając aż masa odejdzie od ścianek garnka. Przekładamy do miski i studzimy.
Zimną masę miksujemy dodając kolejno jajka,proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ciasto dzielimy na połowy i pieczemy dwa blaty. Każdą połowę ciasta rozprowadzamy w przygotowanej dużej blaszce i pieczemy osobno ok 30 min w 180 stopniach.
Zagotować 2 szkl mleka a w pozostałym rozprowadzić mąki, żółtka, cukier i cukier waniliowy. wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Wystudzić i zmiksować z masłem.
Przygotowanym kremem przełożyć karpatkowe blaty i lekko docisnąć.
Schłodzić.
Zimną masę miksujemy dodając kolejno jajka,proszek do pieczenia i szczyptę soli. Ciasto dzielimy na połowy i pieczemy dwa blaty. Każdą połowę ciasta rozprowadzamy w przygotowanej dużej blaszce i pieczemy osobno ok 30 min w 180 stopniach.
Zagotować 2 szkl mleka a w pozostałym rozprowadzić mąki, żółtka, cukier i cukier waniliowy. wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Wystudzić i zmiksować z masłem.
Przygotowanym kremem przełożyć karpatkowe blaty i lekko docisnąć.
Schłodzić.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję :))..to prawda.