Sposób przygotowania:
Karpatka po królewsku
Ciasto francuskie upiec według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Masa czekoladowa: 1,5 szkl mleka zagotować, w pozostałym mleku rozmieszać budyń i wlać na gotujące się mleko i gotować aż zgęstnieje. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać zimny budyń dokładnie utrzeć. Masę wyłożyć na jedną część ciasta .
Masa budyniowa: W 1,5 szkl mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną , pszenną , budyń i jajko. Resztę nastawić z masłem ,cukrami ,zagotować i wlać mleko z mąką i mieszając cały czas gotować aż zgęstnieje. Ostudzić. Ostygniętą masę wyłożyć na masę czekoladową , przykryć drugim ciastem francuskim i posypać cukrem pudrem.
Schłodzić w lodówce.
Masa czekoladowa: 1,5 szkl mleka zagotować, w pozostałym mleku rozmieszać budyń i wlać na gotujące się mleko i gotować aż zgęstnieje. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać zimny budyń dokładnie utrzeć. Masę wyłożyć na jedną część ciasta .
Masa budyniowa: W 1,5 szkl mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną , pszenną , budyń i jajko. Resztę nastawić z masłem ,cukrami ,zagotować i wlać mleko z mąką i mieszając cały czas gotować aż zgęstnieje. Ostudzić. Ostygniętą masę wyłożyć na masę czekoladową , przykryć drugim ciastem francuskim i posypać cukrem pudrem.
Schłodzić w lodówce.