anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Karpik w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przystawka smak mnie bardzo zaskoczył ponieważ jest niezwykle delikatna i aromatyczna.

Karpik w galarecie

Składniki:

Karpik w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Karpik w galarecie
Rybę oczyścić i usunąć ości. Do garnka dodać listki laurowe, ziele angielskie. Obrać marchew, pietruszke i cebule przykroic na połowę i włożyć do garnka dodać wodę i przyprawiać.

Wywar gotować aż jarzyny zmiekną, dodać natke pietruszki.

Następnie włożyć ostroznie rybę i gotować na małym ogniu około 12 minut. Ostrożnie wyłowić rybę.

Wywar przecedzić. Rozmieszać żelatatynę w wywarze.

Rybę przełożyć na półmisek i wykroić marchew i pietruszkę oraz natke.

Zalać wywarem i odstawić do lodówki na 3 godziny.