Sposób przygotowania:
Karpik w galarecie
Rybę oczyścić i usunąć ości. Do garnka dodać listki laurowe, ziele angielskie. Obrać marchew, pietruszke i cebule przykroic na połowę i włożyć do garnka dodać wodę i przyprawiać.
Wywar gotować aż jarzyny zmiekną, dodać natke pietruszki.
Następnie włożyć ostroznie rybę i gotować na małym ogniu około 12 minut. Ostrożnie wyłowić rybę.
Wywar przecedzić. Rozmieszać żelatatynę w wywarze.
Rybę przełożyć na półmisek i wykroić marchew i pietruszkę oraz natke.
Zalać wywarem i odstawić do lodówki na 3 godziny.
Wywar gotować aż jarzyny zmiekną, dodać natke pietruszki.
Następnie włożyć ostroznie rybę i gotować na małym ogniu około 12 minut. Ostrożnie wyłowić rybę.
Wywar przecedzić. Rozmieszać żelatatynę w wywarze.
Rybę przełożyć na półmisek i wykroić marchew i pietruszkę oraz natke.
Zalać wywarem i odstawić do lodówki na 3 godziny.