iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Świąteczny karp króluje na stołach

Karpik w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny lekki karpik w galarecie

Karpik w galarecie

Składniki:

Karpik w galarecie

 

 

Sposób przygotowania:

Karpik w galarecie
Karpia filetujemy . Następnie w garnku gotujemy 1 litr wody z obranymi warzywami marchewką ,pietruszką i kalafiorem .Doprawiamy solą i kostką warzywną .Gdy warzywa są miękkie wkładamy filety karpia .Gotujemy ok 7 min . Wyciągamy karpia i warzywa . Wywar odcedzamy i dodajemy sok z cytryny do smaku . Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy do wywaru .W salaterce układamy kawałki karpia i pokrojone warzywa. Zalewamy żelatyną. Odstawiamy do zastygnięcia. Podajemy pokropione cytryną .

Tagi:

karp