Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 278]

Kartoflanka zacierkami i skwareczkami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybka i pyszna zupa!!!!!

Kartoflanka zacierkami i skwareczkami

Składniki:

Kartoflanka zacierkami i skwareczkami

 

  • Na 2l zupy:
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 cebula
  • 30 dag wędzonego nie parzonego boczku
  • sól, pieprz, maggi

 

  • Zacierki:

 

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka zacierkami i skwareczkami
Do 2 l wody włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posolić. Gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą. Zrobić zacierki i ugotować w zupie. Dodać do zupy usmażony boczek z cebulką. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!

Tagi:

jajko zupa jajka