kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Kartofle w rozmarynie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Młode ziemniaki smażone w rozmarynie

Kartofle w rozmarynie

Składniki:

Kartofle w rozmarynie

 

Sposób przygotowania:

Kartofle w rozmarynie
Na dużej patelni o grubym dnie należy rozgrzać masło o olej. Gdy tłuszcz się spieni, dodajemy ziemniaki, które solimy i pieprzymy. Smażymy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż staną się złociste i chrupiące. Oscypek kroimy w drobna kostkę, i dodajemy do ziemniaków wraz z posiekanym świeżym rozmarynem. Smażymy jeszcze wszystko 2 minuty. Ziemniaki można podawać np. na kolację z kefirem.

Tagi:

kartofle