Sposób przygotowania:
Kąski w cieśnie naleśnikowym
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy kuchennym ręcznikiem, a następnie kroimy ją na niewielkie kawałki. W miseczce łączymy ze sobą jajka i wodę, dodajemy mąkę w takiej ilości, żeby ciasto miało konsystencję naleśnikowego. Dodajemy sól, pieprz oraz kurkumę. Na patelni rozgrzewamy olej. Kąski z kurczaka moczymy w naleśnikowym cieśnie i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
![Kąski w cieśnie naleśnikowym Kąski w cieśnie naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kaski-w-ciesnie-nalesnikowym-256238.jpg)
![Kąski w cieśnie naleśnikowym Kąski w cieśnie naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kaski-w-ciesnie-nalesnikowym-256239.jpg)