Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kąski w cieśnie naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane kąski można podać na obiad, ale sprawdzą się także jako przekąska z dipem lub sosem.

Kąski w cieśnie naleśnikowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kąski w cieśnie naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Kąski w cieśnie naleśnikowym
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy kuchennym ręcznikiem, a następnie kroimy ją na niewielkie kawałki. W miseczce łączymy ze sobą jajka i wodę, dodajemy mąkę w takiej ilości, żeby ciasto miało konsystencję naleśnikowego. Dodajemy sól, pieprz oraz kurkumę. Na patelni rozgrzewamy olej. Kąski z kurczaka moczymy w naleśnikowym cieśnie i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Kąski w cieśnie naleśnikowym
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki.
Kąski w cieśnie naleśnikowym
Kąski smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron.