cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Kąski kurczaka w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis na pyszne drobiowe kąski, świetne do piwa jako ciepła przegryzka, chociaż na zimno też smakują dobrze.

Kąski kurczaka w sezamie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kąski kurczaka w sezamie

 

 

Sposób przygotowania:

Kąski kurczaka w sezamie

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w nieduże kawałki, lekko osól i posyp pieprzem.

  2. Przesmaż mięso na patelni, aż białko się zetnie, wystarczy 5 - 10 minut.

  3. Mąkę wymieszaj dokładnie z wodą, jajkiem i ziarnem sezamowym.

  4. Olej rozgrzej w garnku.

  5. Z jogurtu, posiekanego czosnku i koperku zrób sos.

  6. Mięso obtaczaj w cieście i smaż w rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Osącz na ręczniku papierowym. Podawaj z zimnym sosem.






PS Te kąski bardzo fajnie smakują też maczane w miodzie (zamiast czosnkowegos sosu). Sa chrupiące i dobre zarówno na ciepło jak na zimno. Świetna zakąska do piwa :)
Kąski kurczaka w sezamie
Mięso umyj, osusz, pokrój w nieduże kawałki, lekko osól i posyp pieprzem.
Kąski kurczaka w sezamie
Przesmaż mięso na patelni, aż białko się zetnie, wystarczy 5 - 10 minut.
Kąski kurczaka w sezamie
Mąkę wymieszaj dokładnie z wodą, jajkiem i ziarnem sezamowym.
Kąski kurczaka w sezamie
Mięso obtaczaj w cieście i smaż w rozgrzanym oleju na złocisty kolor.