lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kąski z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na dziś postanowiłam zrobić domowe fas-foody i się udało. Dzieci zadowolone, miny wesołe. Obiad najsmaczniejszy na świecie.Takie kąski idealnie pasują jako przekąski w karnawale.

Kąski z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kąski z kurczaka

Składniki na ciasto naleśnikowe:

 

 

  • mąka pszenna tym 500 ( wsypujemy na oko tak aby ciasto było konsystencją jak na naleśniki

Panierka:

 

  • sól, pieprz, papryka czerwona mielona do smaku

Dodatkowo:

  • pierś z kurczaka 400 g

Sposób przygotowania:

Kąski z kurczaka

Wykonanie:

Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i roztrzepujemy. Dodajemy mąkę( wsypałam na oko aby zgęstniało ciasto).

Płatki owsiane wsypujemy do woreczka i tłuczkiem rozdrabniamy.

Przesypujemy na talerz i doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką.

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w cienkie paski. Maczamy w cieście naleśnikowym następnie w panierce i smażymy w głębokim tłuszczy 3-4 minuty z każdej strony.

Podajemy same lub z ziemniakami lub frytkami.

Kąski z kurczaka
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w cienkie paski.
Kąski z kurczaka
Do miseczki wbijamy jajko ,wlewamy mleko i roztrzepujemy. Dodajemy mąkę( wsypałam na oko aby zgęstniało ciasto).
Kąski z kurczaka
Płatki owsiane wsypujemy do woreczka i tłuczkiem rozdrabniamy.Przesypujemy na talerz i doprawiamy solą,pieprzem i czerwoną papryką.
Kąski z kurczaka
Maczamy w cieście naleśnikowym następnie w panierce i smażymy w głębokim tłuszczy 3-4 minuty z każdej strony.