rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kąski z kurczaka w lekkiej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo szybka i smaczna przekąska

Kąski z kurczaka w lekkiej panierce

Składniki:

Kąski z kurczaka w lekkiej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kąski z kurczaka w lekkiej panierce
Pierś umyć,oczyścić i pokroić na niewielkie kawałki.Mięso posolić i posypać pieprzem.W jednej miseczce rozmącić jajko,a do drugiej wsypać mąkę.Najpierw obtoczyć kąski w jajku,a potem w mące kukurydzianej.Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200st około 20 min(ale to zależy od piekarnika),można je też usmażyć na lekko natłuszczonej patelni.Podawać z sosem z jogurtu wymieszanego z czosnkiem i sałatką np.grecką.