Sposób przygotowania:
Kasza bulgur z grzybami
Na patelni rozpuść łyżkę masła i podsmaż na nim drobno posiekaną cebulkę dymkę. Kiedy cebulka się zeszkli dodaj do niej umyte i pokrojone grzyby (nie sól grzybów żeby nie podeszły wodą). Po kilku minutach dodaj kaszę i od razu zalej całość bulionem, dodaj sól i pieprz.
Kiedy kasza wchłonie większość wody zdejmij ją z ognia i dodaj do niej jeszcze jedną łyżkę masła, całość przykryj pokrywką i odstaw na 30min do odparowania.
Kaszę podawaj jako dodatek do mies lub jako danie samodzielne.
Kiedy kasza wchłonie większość wody zdejmij ją z ognia i dodaj do niej jeszcze jedną łyżkę masła, całość przykryj pokrywką i odstaw na 30min do odparowania.
Kaszę podawaj jako dodatek do mies lub jako danie samodzielne.
SylaUla