Sposób przygotowania:
Potrawa z kurczaka z grzybami leśnymi
Mięso z kurczaka opłukujemy i osuszamy, kroimy w kostkę lub paseczki. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w piórka.
Grzyby leśne myjemy i oczyszczamy, kroimy w plastry lub grubą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy grzyby, smażymy, aż będą miękkie. Wrzucamy pierś z kurczaka i smażymy. Podlewamy bulionem, dodajemy curry, dusimy 10-15 minut. Danie doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym dodatkiem - może to być ryż, kasza, ziemniaki czy też makaron, w zależności od preferencji :)
Cebulę kroimy w piórka.
Grzyby leśne myjemy i oczyszczamy, kroimy w plastry lub grubą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy grzyby, smażymy, aż będą miękkie. Wrzucamy pierś z kurczaka i smażymy. Podlewamy bulionem, dodajemy curry, dusimy 10-15 minut. Danie doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym dodatkiem - może to być ryż, kasza, ziemniaki czy też makaron, w zależności od preferencji :)