Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Jesienny krupnik z grzybami i ogórkami kiszonymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Nie przepadam za "mdłymi" zupami. Wolę, te kwaśniejsze, dlatego postanowiłam do krupnika dodać ogórki kiszone. Efekt był bardzo zadowalający.

Jesienny krupnik z grzybami i ogórkami kiszonymi

Składniki:

Jesienny krupnik z grzybami i ogórkami kiszonymi

 

Sposób przygotowania:

Jesienny krupnik z grzybami i ogórkami kiszonymi
Do garnka wlewamy 3 l. wody. Zagotowujemy. Mięso kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy. Podsmażamy na rumiano i dodajemy do wody.

Dodajemy suszone grzyby. Wrzucamy liście laurowe i ziele. Po 30 minutach dodajemy kaszę (wcześniej opłukaną pod bieżącą wodą). Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy przez 10 minut. Dokładamy pokrojone w półplasterki ogórki.

Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Natkę drobno siekamy. Posypujemy nią danie tuż przed podaniem. 

Tagi:

ogórki