Sposób przygotowania:
Jesienny krupnik z grzybami i ogórkami kiszonymi
Do garnka wlewamy 3 l. wody. Zagotowujemy. Mięso kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy. Podsmażamy na rumiano i dodajemy do wody.
Dodajemy suszone grzyby. Wrzucamy liście laurowe i ziele. Po 30 minutach dodajemy kaszę (wcześniej opłukaną pod bieżącą wodą). Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy przez 10 minut. Dokładamy pokrojone w półplasterki ogórki.
Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Natkę drobno siekamy. Posypujemy nią danie tuż przed podaniem.
Dodajemy suszone grzyby. Wrzucamy liście laurowe i ziele. Po 30 minutach dodajemy kaszę (wcześniej opłukaną pod bieżącą wodą). Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy przez 10 minut. Dokładamy pokrojone w półplasterki ogórki.
Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Natkę drobno siekamy. Posypujemy nią danie tuż przed podaniem.