ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Wątróbka z grzybami leśnymi i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tegoroczna grzybowa klęska urodzaju pozwala na częste wykorzystanie grzybów w bardzo różnych daniach. Wątróbka z grzybami i makaronem smakuje wybornie. Zapraszam.

Wątróbka z grzybami leśnymi i makaronem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wątróbka z grzybami leśnymi i makaronem

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z grzybami leśnymi i makaronem

ETAP 1:

Makaron świderki ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w drobną kostkę dużą, biała cebulę.

Dodać oczyszczoną z błonek i umytą wątróbkę drobiową. Dodać oczyszczone, umyte grzyby. Większe pokroić.

Całość przykryć i dusić na mały ogniu ok 20 min. Następnie dodać majeranek, pieprz, sól do smaku i śmietanę. Wymieszać.

Dodać ugotowany makaron i ponownie wymieszać. Podawać na sałacie.

Smacznego.

Wątróbka z grzybami leśnymi i makaronem
Oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby leśne