Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pierogi nadziewane kaszą gryczaną i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepyszne pierogi. Twaróg w połączeniu z kaszą nadaje potrawie bardzo ciekawy smak. Podaję z podsmażonym na patelni boczkiem.

Pierogi nadziewane kaszą gryczaną i twarogiem

Składniki:

Pierogi nadziewane kaszą gryczaną i twarogiem

ciasto pierogowe

farsz

  • 1 woreczek kaszy gryczanej,
  • 1 duża cebula,
  • 2 kostki twarogu,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Pierogi nadziewane kaszą gryczaną i twarogiem
Składniki ciasta zagniatamy. Kasze przygotowujemy według wskazówek podanych na opakowaniu. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy. Twaróg rozdrabniamy za pomocą widelca. Łączymy ze sobą składniki farszu. Solimy i pieprzymy do smaku.

Ciasto cienko wałkujemy. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Kładziemy farsz. Zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 3 minuty od czasu wypłynięcia.

Tagi:

pierogi danie