ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 564]

Papryka z szybkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna, sycąca papryka faszerowana i przygotowana w szybkowarze jest doskonałym posiłkiem na obiad i na kolację, smakuje również na zimno.

Papryka z szybkowara Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Papryka z szybkowara

 

  • papryka 8 sztuk większa,
  • ryż 2 woreczki,
  • mielona łopatka 35 dag,
  • koperek 1 pęczek,
  • cebula 1 sztuka,
  • jajka 2 sztuki "M",
  • bułka 1 sztuka,
  • papryka ostra 1 łyżeczka,
  • kucharek 1 łyżka,
  • woda 2 szklanki

Sposób przygotowania:

Papryka z szybkowara
Ryż ugotować w osolonej wodzie, wystudzony, dokładnie wymieszać z mielonym mięsem, jajkami, pokrojoną cebulą i koperkiem, pieprzem ziołowym, kucharkiem, papryką ostrą, bułką odciśniętą z wody.

Z papryk odciąć czubki, zostawić, usunąc pestki i wypłukać pod zimną wodą. każdą paprykę nadziać do pełna farszem.

Na dnie szybkowara rozłożyć sitko (nie przypali się na dnie papryka), wkładać papryki, nakryć odciętym czubkiem, wlać wodę i zamknąć, po zagotowaniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć i dobrze wystudzić-łatwej się wyciąga i się nie rozlecą papryki.
Papryka z szybkowara
Smakuje wyśmienicie i na ciepło i na zimno.
Papryka z szybkowara
Mięso mielone można dodać jakie się lubi.
Papryka z szybkowara
Farzsem napełniać do pełna delikatnie ubijając.
Papryka z szybkowara
W szybkowarze papryka jest nardziej aromatyczna i szybciej miękka.
Papryka z szybkowara