Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1009]

Kasza gryczana z botwinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tak kasza gryczana z botwinką i cukinią świetnie sprawdzi się jako lekki, wegetariański obiad lub jako kolacja na ciepło.

Kasza gryczana z botwinką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza gryczana z botwinką

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z botwinką
Botwinkę dokładnie płuczemy, osuszamy i dość drobno kroimy.

Kaszę gryczaną gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż lekko się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię. Podsmażamy przez około 5 minut.

Dodajemy botwinkę i dusimy kilka minut, aż liście i łodygi zmiękną. Dodajemy przyprawy.

Wrzucamy na patelnię ugotowaną kaszę oraz łyżkę masła. Mieszamy i podsmażamy razem jeszcze przez 3 minuty. Nakładamy na talerz, posypujemy startym parmezanem.
Kasza gryczana z botwinką
Botwinkę dokładnie płuczemy, osuszamy i dość drobno kroimy.
Kasza gryczana z botwinką
Kaszę gryczaną gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Kasza gryczana z botwinką
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż lekko się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię.
Kasza gryczana z botwinką
Dodajemy botwinkę i dusimy kilka minut, aż liście i łodygi zmiękną. Dodajemy przyprawy.