Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z botwinką
Botwinkę dokładnie płuczemy, osuszamy i dość drobno kroimy.
Kaszę gryczaną gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż lekko się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię. Podsmażamy przez około 5 minut.
Dodajemy botwinkę i dusimy kilka minut, aż liście i łodygi zmiękną. Dodajemy przyprawy.
Wrzucamy na patelnię ugotowaną kaszę oraz łyżkę masła. Mieszamy i podsmażamy razem jeszcze przez 3 minuty. Nakładamy na talerz, posypujemy startym parmezanem.
Kaszę gryczaną gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż lekko się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię. Podsmażamy przez około 5 minut.
Dodajemy botwinkę i dusimy kilka minut, aż liście i łodygi zmiękną. Dodajemy przyprawy.
Wrzucamy na patelnię ugotowaną kaszę oraz łyżkę masła. Mieszamy i podsmażamy razem jeszcze przez 3 minuty. Nakładamy na talerz, posypujemy startym parmezanem.