Sposób przygotowania:
Skrzydełka w pikantnym malinowym sosieETAP 1
Skrzydełka myjemy i osuszamy. Tak przygotowane nacieramy oliwą połączoną z solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i tymiankiem. Przyprawione skrzydełka odstawiamy na około 30 minut, a między czasie przygotowujemy malinowy sos.
ETAP 2
SOS: Maliny, ketchup oraz miód umieszczamy na patelni i przysmażamy do momentu jak owoce się rozpadną.
ETAP 3
Sos ewentualnie doprawiamy do smaku. Ja dodałam do niego papryki.
ETAP 4
Gotowy sos dodajemy do skrzydełek.
ETAP 5
Całość dokładnie mieszamy i wykładamy na przygotowane naczynie żaroodporne. Skrzydełka pieczemy około 20 minut w 180°C przykryte folią spożywczą. Po tym czasie folie ściągamy, a skrzydełka pieczemy do miękkości i momentu zrumienienia jeszcze około 15 minut.
Gotowe wyjmujemy i podajemy.
SylaUla