Sposób przygotowania:
Dorsz/kasza/warzywa (cukinia, bakłażan, papryka)ETAP 1:
Filety z dorsza układamy na kawałkach folii aluminiowej (każdy osobno), posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Plasterki cytryny przekrajamy na pół, na każdym filecie układamy po dwa półplasterki cytryny. Rybę owijamy dokładnie folią i pieczemy w 220 st. C ok. 20 minut.
ETAP 2:
W międzyczasie gotujemy kaszę gryczaną oraz przygotowujemy warzywa.
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy warzywa i smażymy, aż będą miękkie. Warzywa przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
ETAP 4:
Ugotowaną kaszę mieszamy z warzywami z patelni, układamy na talerzach.
Filety z dorsza wyjmujemy z folii, układamy na kaszy z warzywami.
danielek