Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z papryką i cukinią
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli do miękkości.
Cukinię opłukać i pokroić dowolnie, przełożyć do naczynia do gotowania na parze i uparować.
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze.
Paprykę czerwoną umyć i osuszyć, następnie pokroić w laski lub kostkę. Ugotowaną kaszę wyłożyć na talerze,dodać cukinię i paprykę.
Polać jogurtem wymieszanym z solą czosnkową i pieprzem.
Udekorować ozdobnie i podawać zaraz po przygotowaniu.
Cukinię opłukać i pokroić dowolnie, przełożyć do naczynia do gotowania na parze i uparować.
Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze.
Paprykę czerwoną umyć i osuszyć, następnie pokroić w laski lub kostkę. Ugotowaną kaszę wyłożyć na talerze,dodać cukinię i paprykę.
Polać jogurtem wymieszanym z solą czosnkową i pieprzem.
Udekorować ozdobnie i podawać zaraz po przygotowaniu.