Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z warzywami
- Kaszę wsypujemy do miski, doprawiamy i mieszamy, przykrywamy, aby była ciepła.
- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy posiekany czosnek, gdy zacznie pachnieć dodajemy umytą i oczyszczoną paprykę (pokrojoną w paski) oraz cukinie (pokrojone w półplastry), mieszamy i dusimy, aż będą al dente
- Pomidory umyte i obrane ze skóry kroimy w kostkę o dodajemy do warzyw razem z ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy kwadrans, aż sos będzie gęsty i warzywa miękkie. Warzywa układamy na kaszy ozdabiamy różyczkami kalafiora.
- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy posiekany czosnek, gdy zacznie pachnieć dodajemy umytą i oczyszczoną paprykę (pokrojoną w paski) oraz cukinie (pokrojone w półplastry), mieszamy i dusimy, aż będą al dente
- Pomidory umyte i obrane ze skóry kroimy w kostkę o dodajemy do warzyw razem z ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy kwadrans, aż sos będzie gęsty i warzywa miękkie. Warzywa układamy na kaszy ozdabiamy różyczkami kalafiora.
Sarenka