Sposób przygotowania:
Kasza jaglana w nieco włoskim stylu
Aby kasza jaglana nie miała posmaku goryczki najpierw przepłukujemy ją zimną zimną wodą a następnie wrzątkiem. Sparzoną gotujemy z dodatkiem 1 szklanki wody, odstawiamy na kilka minut aby lekko przestygła.
Wędlinę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na łyżce oliwy.
Sparzone pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy kostkę, oliwki w krążki, szczypiorek siekamy.
Mieszamy pomidory, szczypiorek, oliwki, kapary, potargane listki bazylii, ocet balsamiczny, 2 łyżki oliwy, przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, odstawiamy aby składniki się "przegryzły".
Przed podaniem łączymy kaszę z wędliną i pozostałymi składnikami, przyprawiamy i skrapiamy odrobiną oliwy.
Wędlinę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na łyżce oliwy.
Sparzone pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy kostkę, oliwki w krążki, szczypiorek siekamy.
Mieszamy pomidory, szczypiorek, oliwki, kapary, potargane listki bazylii, ocet balsamiczny, 2 łyżki oliwy, przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, odstawiamy aby składniki się "przegryzły".
Przed podaniem łączymy kaszę z wędliną i pozostałymi składnikami, przyprawiamy i skrapiamy odrobiną oliwy.