kapitan_barbarossa

kapitan_barbarossa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Kasza Jaglana z Powidłem z Aronii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z cyklu śniadania na ciepło kasza z powidłem stoi bardzo wysoko w moim prywatnym rankingu. Wszystko to za sprawą aronii, która nadaje całej potrawie wyjątkowy smak. Aronia podana właśnie w ten sposób smakuje mi najbardziej.

Kasza Jaglana z Powidłem z Aronii

Składniki:

Kasza Jaglana z Powidłem z Aronii

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza Jaglana z Powidłem z Aronii
Kaszę jaglaną prażymy w suchym rondelku, przez parę sekund. Następnie przelewamy dwa razy wodą i zalewamy świeżym wrzątkiem, około 1 cm nad poziom kaszy. Gotujemy aż cała woda wyparuje, obowiązkowo mieszając co jakiś czas, zwłaszcza w końcowym etapie gotowania. Po ugotowaniu kaszę od razu wykładamy na miseczkę i podajemy z powidłem z aronii posypaną pestkami słonecznika.