Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kasza jęczmienna z kapusta i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka ,smaczna zupka z kaszy jęczmiennej z dodatkiem pieczarek i kapusty .

Kasza jęczmienna z kapusta i grzybami

Składniki:

Kasza jęczmienna z kapusta i grzybami

 

  • 2 litry drobiowego rosołu
  • 15 dkg pieczarek
  • 15 dkg kapusty pekińskiej
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej
  • przyprawa warzywko do smaku
  • 1 łyżka suszonej natki pietruszki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z kapusta i grzybami
Kaszę opłukać i dodać do rosołu.Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez ok.25 minut.Kapustę poszatkować, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do kaszy.Gotować jeszcze ok. 10-15 minut, doprawićdo smaku pieprzem, warzywkiem i suszoną natką pietruszki. Dokładnie zupę wymieszać i podawać.