motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kasza manna na knorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka jest szybka w przygotowaniu

Kasza manna na knorku

Składniki:

Kasza manna na knorku

 

  • 1 kostka knorra
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/4 szkl. kaszy manny
  • 3 szkl. wody
  • natka pietruszki
  • vegeta
  • pieprz
  • przyprawa do zup

 

Sposób przygotowania:

Kasza manna na knorku
Do garnka dajemy wodę razem z kostką rosołową knorr i gotujemy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 10 min. i po tym czasie dodajemy kaszę mannę i dalej gotujemy pod przykryciem. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem i przyprawą do zup.