Sposób przygotowania:
Kasza manna z musem brzoskwiniowym i ciasteczkami
Przygotowanie musu brzoskwiniowego: Brzoskwinie umyć i wyjąć pestki. Włożyć do blendera i zmiksować na gładką masę.
Przygotowanie musu z kaszy manny: Zalej kaszę mannę szklanką zimnego mleka i wymieszaj aby napęczniała. Resztę mleka zagotuj ze szczyptą soli.
Powoli wlewaj do niego mleko z kaszą manną i gotuj na małym ogniu mieszając aby nie było grudek. Pod koniec gotowania kaszy manny dodaj cukier.
Po zagotowaniu należy wlać kaszę do naczynia wyłożonego pokruszonymi biszkoptami, a następnie wlać mus brzoskwiniowy i posypać pokruszonymi herbatnikami.
Dodatkowo na wierzchu udekorować można suszonymi owocami.
Przygotowanie musu z kaszy manny: Zalej kaszę mannę szklanką zimnego mleka i wymieszaj aby napęczniała. Resztę mleka zagotuj ze szczyptą soli.
Powoli wlewaj do niego mleko z kaszą manną i gotuj na małym ogniu mieszając aby nie było grudek. Pod koniec gotowania kaszy manny dodaj cukier.
Po zagotowaniu należy wlać kaszę do naczynia wyłożonego pokruszonymi biszkoptami, a następnie wlać mus brzoskwiniowy i posypać pokruszonymi herbatnikami.
Dodatkowo na wierzchu udekorować można suszonymi owocami.