Sposób przygotowania:
Zupa krem z kukurydzy
Cebulę pokroiłam. W garnku roztopiłam masło, wrzuciłam cebulę oraz czosnek.
Chwilę smażyłam, następnie wrzuciłam kukurydzę konserwową. Dodałam odrobinę soli, szczyptę chili, kurkumę oraz cynamon.
Wszystko razem smażyłam około 4 - 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wlałam bulion warzywny, zagotowałam.
Zmniejszyłam ogień i gotowałam jeszcze przez jakieś 10 minut. Następnie wszystko razem dokładnie zblendowałam. W razie potrzeby należy doprawić jeszcze do smaku.
Krem przetrzeć przez sito. ( Jak dla mnie bez przecierania też jest ok)
Chwilę smażyłam, następnie wrzuciłam kukurydzę konserwową. Dodałam odrobinę soli, szczyptę chili, kurkumę oraz cynamon.
Wszystko razem smażyłam około 4 - 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wlałam bulion warzywny, zagotowałam.
Zmniejszyłam ogień i gotowałam jeszcze przez jakieś 10 minut. Następnie wszystko razem dokładnie zblendowałam. W razie potrzeby należy doprawić jeszcze do smaku.
Krem przetrzeć przez sito. ( Jak dla mnie bez przecierania też jest ok)