Sposób przygotowania:
Kasza owsiana z pieczarkami i piersią z kurczakaPrzygotowanie składników dania
Ugotuj kaszę owsianą wg przepisu na opakowaniu kaszy. Obierz warzywa. Botwinkę pokrój drobniutko razem z buraczkami.
Pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Posiekaj cebulę.
Na jednej patelni zeszklij cebulkę po czym dodaj botwinkę, majeranek, podlej wodą i duś do miękkości.
Dopraw solą pieprzem i sokiem z cytryny.
Zagęść ją mąką wymieszaną z odrobiną mąki.
Przygotowanie kaszy z pieczarkami
Na drugiej patelni zeszklij na oleju cebulkę po czym dodaj pieczarki i smaż je ok. 10 minut.
Oprósz solą i pieprzem po czym dodaj kaszę. Smaż wszystko mieszając do chwili aż kasza się zagrzeje.
Usmażenie piersi z kurczaka i podanie
Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i mąką.
Usmaż je na łyżce oleju po czym odstaw w ciepłe miejsce by odpoczęło.
Podawaj porcje kaszy z pieczarkami na botwince z piersią z kurczaka udekorowane gałązkami bazylii.
edytaha
Widzę, że nasze myśli podążały w tym samym kierunku, bo też planowałam pęczak owsiany z botwinką :)