Sposób przygotowania:
Bakłażan nadziewany kaszą owsianą
Dynię kroję w kostkę i układam na blaszce na papierze do pieczenia. Posypuję ziołami i solą, pieprzem. Bakłażana przekrawam i wydrążam środek. Obficie posypuje solą. Odstawiam na 30 minut albo dłużej. Zmywam sól pod zimą wodą. Smaruję obficie olejem i wkładam do piekarnika temp 200 stopni na 35 minut. Piekę 5-10 minut temp 190 stopni. Dynia ma być lekko miękka.Piekę razem z bakłażanem.Kaszę gotuję 15 minut, i studzę.Miąższ bakłażana kroję, dodaję do kaszy. Natkę pietruszki kroję drobno, tofu w kostkę małą, dodaje dynię. Doprawiam solą, pieprzem. Napełniam bakłażanowe łódki farszem, układam połówki pomidorków koktajlowych i wstawiam jeszcze na 10 minut do piekarnika temp 200 stopni.
zbysiowa
Mniam1
Alex_M
Hrabina w kuchni
misia5
weronikaS
karola25
jaNina