Sposób przygotowania:
Sałatka z botwinką, fetą i koperkiem
Liście botwinki dokładnie płuczemy, osuszamy i kroimy razem z łodygami. Ogórka obieramy i kroimy w grubą kostkę, podobnie kroimy pomidory.
Koperek myjemy, osuszamy, siekamy i wkładamy do miski. Wrzucamy do niego pokrojoną w grubą kostkę fetę i potrząsamy miską, aż ser będzie równomiernie pokryty koperkiem. Łączymy wszystkie składniki.
Robimy sos z oliwy z suszonych pomidorów i przyprawy do sałatek, dodajemy do sałatki.
Dodajemy ziarna słonecznika, mieszamy i podajemy.
Koperek myjemy, osuszamy, siekamy i wkładamy do miski. Wrzucamy do niego pokrojoną w grubą kostkę fetę i potrząsamy miską, aż ser będzie równomiernie pokryty koperkiem. Łączymy wszystkie składniki.
Robimy sos z oliwy z suszonych pomidorów i przyprawy do sałatek, dodajemy do sałatki.
Dodajemy ziarna słonecznika, mieszamy i podajemy.