Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Kasza z forszmakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kasza z forszmakiem to zdrowe i pożywne danie. a do tego szybkie w przygotowaniu :)

Kasza z forszmakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza z forszmakiem

 

  • 2 dobre kiełbasy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 cebuli
  • 150 g mięsa mielonego
  • szklanka bulionu
  • 3 ogórki kiszone
  • 200 g kaszy gryczanej
  • przyprawy:
  • sól, pieprz
  • papryka ostra i słodka

Sposób przygotowania:

Kasza z forszmakiem
Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę kroimy w półtalarki. W dużym rondlu smażymy mięso mielone, następnie dodajemy kiełbasę i cebulę - smażymy dopóki cebula się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Smażymy całość kilka minut po czym zalewamy szklanką bulionu i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy sól, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę do smaku. Kaszę gryczaną gotujemy wg wskazówek na opakowaniu, nakładamy na talerz bądź miskę i zalewamy forszmakiem.
Kasza z forszmakiem
Kiełbasę, cebulę i ogórki kroimy w dosyć małą kostkę.
Kasza z forszmakiem
Wszystko razem dusimy w bulionie z koncentratem pomidorowym.
Kasza z forszmakiem
Kaszę gryczaną gotujemy wg wskazań na opakowaniu.
Kasza z forszmakiem
Kaszę polewamy gorącym forszmakiem, smacznego !