Kasza z kruchymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

doskonała kombinacja kaszki z warzywami

Kasza z kruchymi warzywami

Składniki:

Kasza z kruchymi warzywami

 

  • 250 gram kaszy bulgur
  • 200 gram fasolki szparagowej
  • 200 gram mrożonego groszku zielonego
  • 300 gram pomidorów
  • 1 duża garść natki pietruszki
  • 1 duża garść świeżej mięty
  • 2 sałaty lodowe

Sposób przygotowania:

Kasza z kruchymi warzywami
Kaszkę bulgur zalałam odmierzoną 700 ml wodą. Doprowadziłam do wrzenia,po czym zmniejszyłam gaz i gotowałam ok.12 minut do momentu wchłonięcia w kaszę wody. Do osobnego rondla wrzuciłam groszek wraz z pokrojoną na 2,5 cm kawałki fasolką.Zalałam wodą i dodałam soli .Zagotowałam.Odlałam wodę.Kaszę wymieszałam z warzywami oraz posiekanymi ziołami.Na koniec dodałam pokrojone na drobno pomidory. Wymieszałam. Podawałam kładąc 1-2 łyżki kaszy na 1 liść sałaty lodowej którą zawinęłam.