Sposób przygotowania:
Kaszanka podsmażana z jabłkami na ostro
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Gdy cebula będzie już usmażona odłożyć na bok 3 łyżeczki .Do pozostałej na patelni cebuli dodać obraną z osłonek i pokrojoną kaszankę i łyżkę masła. Smażyć mieszając aż kaszanka się rozpadnie .Doprawić majerankiem ( sporo ) i mielonym pieprzem .W tym czasie kiedy kaszanka się smaży pokroić jabłka w plastry ( bez obierania ), wydrążyć gniazda nasienne .Posolić , popieprzyć , posypać majerankiem .Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju .Na gorący kłaść plastry jabłek i obsmażać po 2 minuty z każdej strony .Podawać z podsmażonymi ziemniakami układając kaszankę na plastrach jabłek .Na wierzchu kłaść po łyżeczce cebuli . Moim zdaniem doskonale pasują do tego kiszone ogórki
kinga