Kaszanka swojskiej roboty

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniały przepis którą inspiracją był nasz wczorajszy Masaż

Kaszanka swojskiej roboty

Składniki:

Kaszanka swojskiej roboty

 

  • Składniki na kaszankę:
  • Kasza
  • krew ze świni 2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • róże przyprawy
  • tłuszcz
  • serce
  • śledziona
  • "Kiszka"
  • Dodatkowo :
  • Cebula

Sposób przygotowania:

Kaszanka swojskiej roboty
Przygotowanie: W dużym garnku na wolnym ogniu prażymy kaszę w celu napęcznienia.Dodajemy zmielone mięsa ,doprawiamy solą,pieprzem i np majerankiem,kolendrą,krwią.Całość dokładnie wymieszać i ostudzić.Nabijamy w tzw.Kiszkę do połowy ponieważ w czasie gotowania pęcznieje i wrzucamy do przegotowanej wody na 30 minut,studzimy. Na drugi dzień odsmażamy porcję na patelni z smażoną cebulą.Pychota :-D