eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kaszanka w jabłkach Eli

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 32

Kaszanka z grilla w nowym wydaniu.

Kaszanka w jabłkach Eli

Składniki:

Kaszanka w jabłkach Eli

 

  • 7 jabłek
  • sok z cytryny
  • 3 kaszanki(krupnioki)
  • 1 cebula
  • 2 łyżki smalcu
  • sól,pieprz
  • folia aluminiowa
  • olej do posmarowania folii

Sposób przygotowania:

Kaszanka w jabłkach Eli
Z jabłek ściąć czubki z ogonkiem.Jabłka wydrążyć,zostawiając 5 milimetrowe ścianki i skropić sokiem z cytryny.Z wydrążonych środków usunąć gniazda nasienne,a resztę pokroić w kostkę.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę,pokrojone jabłka,sól,pieprz i przesmażyć.Dodać kaszankę obraną z osłonek i smażyć razem.Ostudzoną kaszankę włożyć do jabłek( z czubkiem),przykryć czapeczkami z ogonkiem i zawinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem.Piec na gorącym grillu 30-40 minut.Smacznego!