bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kaszanka wiejska I

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis. Smacznego.

Kaszanka wiejska I

Składniki:

Kaszanka wiejska I

 

  • serce, 2 kg kaszy gryczanej grubej, sól, łyżeczka pieprzu, 3 łyżeczki utartego majeranku, jelita grube wieprzowe, krew

Sposób przygotowania:

Kaszanka wiejska I
Skórki, mięso i podroby ugotować do miękkości, odcedzić .i ostudzić. Kaszę mierzyć szklanką i wsypać do garnka, zalać rosołem ze skórek i podrobów, licząc na szklankę kaszy 2 szklanki rosołu i prużyć w piekarniku. Do uprażonej kaszy wlać krew, ciągle mieszając i przykryć naczynie na 20 min. Mięso, skórki, podroby zemleć, dołożyć do kaszy, dodać przyprawy, posolić do smaku, wymieszać dokładnie i ciepłą masę nakładać do jelit. Końce jelit zeszyć. Włożyć kiszki do wrzącej wody i gotować 40 min. na wolnym ogniu.